Fakturaeksporter

I denne artiklen finner du hvilke faktura eksporter du finner i Recman, samt litt generell informasjon rundt hver og en av dem. Merk at denne listen vil oppdateres fortløpende ettersom nye integrasjoner kommer på plass.

Merk

Recman har en hel rekke eksporter og integrasjoner, men selv om en integrasjon er på listen, betyr ikke det nødvendigvis at løsningen fungerer «out-of-the-box». Mange løsninger er utviklet med spesifikke behov i tankene, og justeringer må muligens gjøre for at det skal fungere for deg og din bedrift.

Bilagseksport

Recman er, i tillegg som alt annet, også et fakturasystem. Det betyr at du kan opprette faktura rett i systemet, som igjen kan sendes til kunde og bilag kan overføres til økonomisystemer for regnskap. Faktura kan være basert på timer ført av en ansatt, eller av manuell opprettelse av ordre.

Fakturalinjer du har på din faktura, uansett om de kommer fra timer eller ikke, er basert på produkter som du oppretter i systemet. Disse produktene kan stilles inn sånn at de knyttes direkte til økonomisystemet, som gjør at økonomidata fra Recman havner under korrekt sted i Økonomisystemet.

Våre eksporter er i 3 kategorier: integrasjoner og eksporter, utsendelse metoder og factoring.

Integrasjoner og eksporter

Per dags dato har vi følgende integrasjoner/eksporter til økonomisystemer:

Navision er en fileksport. Filen som genereres i Recman kan lastes ned og lastes opp igjen i regnskapssystemet med samme navn.  Her genereres det både en fakturafil og en kundefil, begge i TXT format.

Eksempelfiler:

Visma business og Visma business order v.2

Første av mange Visma integrasjoner, Visma Business er tilgjengelig som flatfil eksport. Det genereres en enkelt TXT fil som igjen kan importeres i Visma Business programmet.

Visma Business Order V2 er også en fileksport, og generer en fil for kunde, prosjekt og ordre, alle i CSV format

Eksempelfiler:

Visma Global og Visma Global Ordrer

Mye som eksporter til Visma Business, Visma Global genererer en enkelt TXT fil som kan lastes ned, og importeres i Visma Global programmet.

PowerOffice GO

Selv om vi ikke har en direkte integrasjon/eksport mot PoGO, så har vi blitt fortalt at Visma Global eksporten skal fungere også i dette programmet. Det er PoGO selv som har sagt dette, og vi har ingen videre informasjon på hvordan det fungerer.

Visma Global Ordrer fungerer likt som Visma Global, men informasjonen hentes fra ordre, og ikke fra faktura. Det genereres en fil for ordre, prosjekt og kunde.

Eksempelfiler:

PayEx

Eksporten fil PayEx er også via flatfil, systemet genererer en fil i XML format som du kan laste ned og laste opp i PayEx.

Eksempelfiler:

Zirius

Som med den forrige, genererer Zirius eksporten en XML fil, som igjen kan importeres i fakturaprogrammet Zirius.

Eksempelfiler:

TRIPLETEX (API)

TripleTex har både en eksport og en integrasjon med vårt system. Eksporten fungerer ved at det lastes ned en CSV fil som kan importeres direkte i TripleTex, mens API integrasjonen gjør at du bare kan trykke på kappen i Recman, og det blir overført helautomatisk.

Du kan lese mer om API integrasjonen her.

Eksempelfiler:

Autentisering API: API nøkkel

Unimicro og Unimicro bilagsfil

Dersom du bruker UniMicro, så kan du her eksportere en TXT fil som igjen kan importeres direkte i UniMicro. Du kan lese mer om dette i her.

Du kan også velge å eksportere Unimicro bilagsfil, som fungerer på samme måte som den vanlige eksporten, men denne vil også inneholde RecType=60.

Eksempelfiler:

Fortnox

Integrasjonen med FortNox er via et API, noe som gjør at overføringen er øyeblikkelig. Du trenger kun å legge inn API nøkkel fra FortNox for å aktivere, og begynne å overføre.

Autentisering: API nøkkel

Mamut

Mamut eksporten gir deg 2 CSV filer ved eksport, en for kunder og en for bilag.

Eksempelfiler:

Xledger og Xledger API

Per i dag har vi to integrasjoner, en for fileksport og en for direkte integrasjon. Fileksporten gir deg to CSV filer, en for kunder og en forbilag. Integrasjonen aktiveres ved å legge inn en API nøkkel fra Xledger system.

Eksempelfiler:

24SevenOffice

Dette er en direkte integrasjon, som betyr at vi har integrert mot 24SO sitt API. Du trenger kun en API nøkkel fra dem, for å aktivere integrasjonen.

Autentisering: Brukernavn og passord

Hogia XML og Hogia CSV

Her finner du to identiske eksporter til Hogia, eneste forskjellen er hvilket format de hentes ut. Den ene blir generert i XML og den andre i CSV.

Eksempelfiler:

Vitec

Vitec integrasjonen vår er en API integrasjon, som gjør at overføringen skjer direkte. For å aktivere denne trenger du brukernavn, passord, companyId og endpoint.

Autentisering: Brukernavn, passord, companyID og Endpoint.

Visma admin 2000 v.2

Visma admin 2000 er nok en Visma eksport, denne gangen i XML format. Dette er en fileksport.

Eksempelfiler:

Netvisor

Netvisor er en fileksport, som generer 2 filer, en for faktura og en for kunde. Begge er i CSV format.

Eksempelfiler:

Faktura utsendelse

Samtidig som at du kan eksportere dine økonomi data over til et økonomisystem, finnes det også flere måter å sende en faktura direkte til en kunde. Standard måten å gjøre dette på er via epost, som alltid er aktivert i systemet, men det finnes også flere elektroniske løsninger for dette.

EHF (PEPPOL)

Systemet har en direkte integrasjon med EHF, den nasjonale løsningen for elektronisk utsendelse av faktura. Du kan sende faktura i dette formatet direkte fra systemet, uten flere steg. EHF sendt fra Recman er i PEPPOL formatet.

Generell informasjon om EHF i Recman er å finne her.

Merk at du også kan sende internasjonal elektronisk faktura fra Recman, da også i PEPPOL format. Ta kontakt med Support for mer informasjon.

Svefaktura

Svefaktura er et Svenskt format for elektronisk utsendelse av faktura. Merk at dette er et format som kommer til å bli faset ut i sammenheng med introduksjonen av EU standarden PEPPOL.

Eksporterer man til Svefaktura, går denne ut direkte fra systemet, uten noe mellomlagring.

Fakturakjøp/Factoring

I tillegg til å kunne eksportere til økonomisystemer, har vi også en hel del eksporter til fakturakjøp leverandører. Disse eksporteres på samme måte som du eksporterer en fil til økonomisystem, enten via en fil eller via direkte integrasjon.

Hver av disse ekspertene krever også at du legger inn noen form for autentisering i systemet, før filen/eksporten fungerer. Dette er informasjon du etterspør leverandøren direkte.

Nordea Finans

Denne eksporten gir deg 3 filer, en for kunde data, en for faktura og en for kreditnota. Alle 3 kan lastes ned direkte fra systemet.

Autentisering: Klientnummer (4 siffer)

Eksempelfiler:

Avida finance

Eksporten til Avida er en filnedlastning, i XML format.

Autentisering: PartnerID

Eksempelfiler:

Sparebank1

Når du trykker på knappen for Sparebank1, får du en fil for kunde informasjon og en for faktura, begge in TXT format.

Autentisering: Kundenummer

Eksempelfiler:

SVEA

Det er en API integrasjon mellom Recman og SVEA, som betyr at du kun trenger å markere det du vil eksportere for å sende det over uten ekstra steg.

Autentisering: PartnerID

SG finans

Fileksporten til SG Finans genererer 2 filer i XML format, en for kundeinformasjon og en for faktura.

Autentisering: Kundenummer

Eksempelfiler:

DNB

Eksporten til DNB genererer en enkelt fil i XML format, som igjen kan importeres i DNB sine systemer.

Autentisering: Kundenummer

Eksempelfiler:

Updated on 17/12/2020