Lønnseksport – Xledger API

RecMan har en API integrasjon mot Xledger for enkel og effektiv overføring av lønnsgrunnlag.

Opprette API-nøkkel i Xledger

1. Når du er logget in som administrator i Xledger går du til administrasjon i hovedmenyen
  2. Velg Tilgangskontroll
  3. Velg GraphQL
  4. Trykk på API-tokens og så på grønn knapp «Generate new token»
  5. Gi API nøkkeln et navn, f.eks RecMan
  6. Velg «Select all» på «Read» og «Write»
  7. Trykk så på «Generate token» for at få ut API nøkkel. Kopier denne for at så ta med deg til RecMan, se steg videre lengre ned her.

Aktiver Xledger API integrasjonen og legg til API-nøkkel i RecMan

1. Gå til Systeminnstillinger -> Bemanning i RecMan
  2. Trykk på «Eksport»
  3. Velg «Xledger API»
  4. Gå til Systeminnstillinger -> Økonomi -> Velg avdeling som du ønsker at opprette integrasjonen mot.
  5. Lim in API-nøkkel fra Xledger og trykk «Lagre»
  6. Velg så om du ønsker eksportere «Ordre» (om du skal fakturere fra Xledger) eller «Faktura» (om du skal fakturere fra RecMan og kun bruke Xledger til bokføring).

Still in produkter i RecMan

Produktoppsett

For at få en korrekt overføring til Xledger trenger man at stille in produkter i RecMan så de samsvarer med oppsett som gjelder i Xledger.

Gå til «Økonomi» i hovedmeny og så videre til «Produkter» i blå meny.

Viktigt å tenke på er at man legger in riktig Kredit- og debitkonto og mva kode.

MVA koder (Standard)

BeskrivelseMVA kodeMVA sats %
Beløpet er med mva225%
Beløpet er uten mva2 (2N – Legg in mva kode 2, så legger RecMan på «N» automatisk når eksport gjennomføres. Viktigt at mva-sats settes til 0 i RecMan)0%
For bruk der moms er fritatt.200%
Brukes mot utenlandske kunder 270%
Utenfor avgiftsområde290%
For middels sats2115%
For lav sats2212%

Still in lønnsart

Det er viktig at de lønnsartikler man bruker i RecMan blir stillt in med riktig lønnsart som matcher den lønnsart som gjelder i Xledger. Systeminnstillinger -> Bemanning i RecMan og oppdater Lønnsartikler, Fraværsartikler og Tillegg/Fratrekk.

Eksporter lønnsgrunnlag fra RecMan til Xledger

For at eksportere en eller flere lønnsgrunnlag til Xledger, gå til Lønnsgrunnlag i RecMan. Prosjekt i hovedmenyen så trykk på Lønnskjøring -> Lønnsgrunnlag i blå meny.

1. Marker ønsket Lønnsgrunnlag.
  2. Trykk på Xledger API for direkteoverføring. Du vil nå får en bekreftelse eller feilmelding som beskriver hva som eventuellt må justeres.

Hva blir eksportert?

Lønnslinjer

• Lønnsartikler
  • Fraværsartikler
  • Tillegg og fratrekksartikler
  • Lønnsart
  • Antall
  • Verdi

Ansattinfo

• Telefonnr
  • Ansattnr
  • Personnr
  • Adresse
  • Personnummer utland
  • D-number
  • Bankkonto
  • Bankkonto utland
  • IBAN
  • BIC/SWIFT
Updated on 05/03/2021